Retraiteweekenden

In een retraiteweekend is er een programma dat wordt begeleid door één van onze pastors. Het programma is opgebouwd rond vijf begrippen die samen de kern van een retraite weergeven: ‘naderen’, ‘verdiepen’, ‘laten’, ‘verbinden’ en ‘vieren’. We gebruiken hierbij een berg als metafoor. Bergen worden in alle culturen, en ook in de christelijke traditie, beschouwd als heilige plaatsen. Ook ligt het woord ‘berg’ verscholen in de naam van de Hezenberg, omdat het landgoed op een natuurlijke verhoging ligt.

Ontvangst en faciliteiten
Aan het begin van een retraiteweekend word je op vrijdag om 16.00 uur ontvangen door één van de mensen uit ons retraiteteam. Deze gastheer/gastvrouw is het hele weekend aanwezig. Je ontvangt een ‘Gids voor Retraite’, het retraiteprogramma en een kamersleutel. Tijdens het retraiteweekend heb je de beschikking over een nette eenpersoons slaapkamer met douche en toilet. Het is ook mogelijk om een kamer voor twee personen te boeken. Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. De kamers zijn voorzien van Wifi, maar er is geen telefoon- of TV-aansluiting op de kamers aanwezig.

Begeleiding door pastor
De pastor is voorganger tijdens de gebedsmomenten in de Kapel en leidt de verschillende vormen van christelijke meditatie. Ook begeleidt de pastor de afronding van het retraiteweekend. Op zaterdagmiddag is er ruimte voor eigen verdere verstilling en verdieping. Hierbij kun je gebruik maken van de ‘Gids voor Retraite’. Je kunt ook de Kapel gebruiken als stilte- of meditatieplek.

Programma
Het weekendprogramma ziet er verder als volgt uit:

Vrijdag
16.00 uur Ontvangst in de retraite-huiskamer
17.30 uur Broodmaaltijd
19.00 uur Avondgebed in de Kapel
19.30 uur Christelijke meditatie

Zaterdag
08.00 uur Morgengebed in de Kapel
08.30 uur Ontbijt
09.30 uur Christelijke meditatie
12.30 uur Warme maaltijd
19.00 uur Avondgebed in de Kapel

Zondag
08.30 uur Ontbijt
10.00 uur Viering in de Kapel
11.30 uur Slotactiviteit
13.30 uur Soep en broodjes
14.45 uur Afscheid in de Kapel / einde programma
15.00 uur Vertrek.

Bekijk alle retraiteweekenden in de kalender >>

Ga terug >>