Retraite en retraiteweekenden

Ben je op zoek naar rust, bezinning en inspiratie? Wij verwelkomen je graag als retraitegast. We bieden doordeweekse retraites aan van maandag tot woensdag en van woensdag tot vrijdag. Daarnaast organiseren we geregeld retraiteweekenden. Onze retraites worden gekenmerkt door een monastiek dagritme met dagelijks terugkerende gebedsmomenten in onze kapel. Deze momenten nodigen uit tot zelfreflectie en bezinning. 

Monastiek dagritme
De term ‘monastiek’ komt uit het kloosterleven, waar ritme en regelmaat een belangrijk onderdeel vormen van het dagelijks leven. Het monastiek dagritme gaat over afzondering in een ritmisch bestaan met als doel om je helemaal toe te wijden aan het geestelijke aspect van het mens-zijn en daar ruimte voor te hebben. De Hezenberg gaat daarbij uit van de protestants-christelijke traditie. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze momenten. Ook buiten de vaste kapelmomenten kun je terecht in de kapel voor een moment van stilte, gebed of bezinning. De prachtige natuur in de directe omgeving van het landgoed maakt je retraite-ervaring compleet.

Doordeweekse retraite (maandag tot woensdag en/of woensdag tot vrijdag)
Op doordeweekse dagen geef je zelf invulling aan je retraite. Je kunt daarbij gebruik maken van de retraitegids die je bij aankomst ontvangt. Er is plaats voor maximaal vijf retraitegasten. De warme maaltijd wordt tussen de middag geserveerd in de huiskamer, daarnaast zijn er broodmaaltijden en vaste momenten voor koffie/thee. Op de dag van aankomst vindt het ontvangst plaats om 11.00 uur. Je kunt vanaf 11.30 uur terecht in je kamer. Op de dag van vertrek kun je je kamer tot uiterlijk 9.30 uur gebruiken. Je kunt tot 14.00 uur op het landgoed verblijven. Het is mogelijk om een retraite van maandag tot woensdag te combineren met een retraite van woensdag tot vrijdag. Ook kun je een retraite van woensdag tot vrijdag combineren met een retraiteweekend (zie hiervoor de boekingskalender).

Retraiteweekenden (vrijdag t/m zondag)
In de retraiteweekenden is er een programma onder begeleiding van één van onze pastors. In de weekenden is er plek voor circa tien retraitegasten. Tijdens de retraiteweekenden word je op vrijdag om 16.00 uur ontvangen. Het programma eindigt op zondagmiddag om 14.00 uur. Lees hier meer over het weekendprogramma. Voor een klein gezelschap kan er in overleg een retraite op maat gemaakt worden.

Faciliteiten
Als retraitegast beschik je over een eigen slaapkamer met douche en toilet. Het is mogelijk om een kamer voor twee personen te boeken. Linnengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt gebruik maken van een wasmachine. De kamers zijn voorzien van Wifi, maar er is geen telefoon- en TV-aansluiting op de kamers aanwezig.

Kies en boek hier jouw retraite >>

Ga terug >>