Retraite en retraiteweekenden

Ben je op zoek naar verstilling, bezinning en inspiratie? Wij verwelkomen je graag als retraitegast. We bieden doordeweekse retraites aan van maandag t/m woensdag en van woensdag t/m vrijdag. Daarnaast organiseren we geregeld retraiteweekenden. Onze retraites worden gekenmerkt door een monastiek dagritme met dagelijks terugkerende gebedsmomenten in onze kapel. Deze momenten nodigen uit tot zelfreflectie en bezinning. 

Monastiek dagritme
De term ‘monastiek’ komt uit het kloosterleven, waar ritme en regelmaat een belangrijk onderdeel vormen van het dagelijks leven. Het monastiek dagritme gaat over afzondering in een ritmisch bestaan met als doel om je helemaal toe te wijden aan het geestelijke aspect van het mens-zijn en daar ruimte voor te hebben. De Hezenberg gaat daarbij uit van de protestants-christelijke traditie. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze momenten. Ook buiten de vaste kapelmomenten kun je terecht in de kapel voor een moment van stilte, gebed of bezinning. De prachtige natuur in de directe omgeving van het landgoed maakt je retraite-ervaring compleet.

Doordeweekse retraite (maandag t/m woensdag en/of woensdag t/m vrijdag)
Op doordeweekse dagen geef je zelf invulling aan je retraite. Je kunt daarbij gebruik maken van onze Gids voor Retraite die je bij aankomst ontvangt. De warme maaltijd wordt tussen de middag geserveerd in de huiskamer, daarnaast zijn er broodmaaltijden en vaste momenten voor koffie/thee. Op de dag van aankomst wordt je om 11.00 uur gastvrij ontvangen door iemand van onze retraitegemeenschap. Je kunt vanaf 11.30 uur terecht in je kamer. Op de dag van vertrek kun je je kamer tot uiterlijk 9.30 uur gebruiken. Je retraite eindigt om 10.00 uur, na het morgengebed en het ontbijt. Wil je na het uitchecken nog een warme (middag)maaltijd gebruiken? Hiervoor wordt een bijdrage gerekend van 12,50 euro. Het is mogelijk om een retraite van maandag tot woensdag te combineren met een retraite van woensdag tot vrijdag. Ook kun je een retraite van woensdag t/m vrijdag combineren met een retraiteweekend (zie hiervoor de boekingskalender).

Retraiteweekenden (vrijdag t/m zondag)
In de retraiteweekenden is er een programma onder begeleiding van één van onze pastors. Tijdens de retraiteweekenden word je op vrijdag om 16.00 uur gastvrij ontvangen. Het programma eindigt op zondagmiddag om 14.00 uur. Lees hier meer over het weekendprogramma. Voor groepen kan er in overleg een retraiteweekend op maat samengesteld worden.

Faciliteiten
Als retraitegast beschik je over een eigen slaapkamer met douche en toilet. Het is mogelijk om een kamer voor twee personen te boeken. Linnengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt gebruik maken van een wasmachine. De kamers zijn voorzien van Wifi, maar er is geen telefoon- en TV-aansluiting op de kamers aanwezig.

Kies en boek hier jouw retraite >>

Ga terug >>