Doordeweekse retraites

Een doordeweekse retraite bestaat uit een verblijf van minimaal twee aaneengesloten nachten. Op doordeweekse dagen geef je zelf invulling aan je retraite. Er is altijd iemand uit ons retraiteteam aanwezig. Je kunt de dagelijkse gebedsmomenten in de Kapel bijwonen en gebruik maken van onze ‘Gids voor Retraite’ die je bij je aankomst ontvangt. Een retraite van maandag tot woensdag kun je combineren met een retraite van woensdag tot vrijdag. Een doordeweekse retraite die eindigt op vrijdag kun je eventueel verlengen met een aansluitend retraiteweekend.

Ontvangst en faciliteiten
Op de dag van aankomst word je om 11.00 uur gastvrij ontvangen door iemand van ons retraiteteam. Je ontvangt een ‘Gids voor Retraite’ en een kamersleutel waarmee je vanaf 11.30 uur terecht kunt in een slaapkamer met douche en toilet. Het is ook mogelijk om een kamer voor twee personen te boeken. Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. De kamers zijn voorzien van Wifi, maar er is geen telefoon- of TV-aansluiting op de kamers aanwezig. Je kunt doordeweeks gebruik maken van een wasmachine. Ook is het mogelijk om een fiets te huren.

De warme maaltijd wordt tussen de middag geserveerd in de huiskamer. Daarnaast zijn er broodmaaltijden en vaste momenten voor koffie/thee in de huiskamer. Op de dag van vertrek kun je je kamer tot uiterlijk 9.30 uur gebruiken. Je verblijf eindigt om 10.00 uur, na het morgengebed en het ontbijt. Het is mogelijk om nog een warme middagmaaltijd bij te boeken voor 12,50 euro.

Pastoraal gesprek
Door een retraite kun je nieuwe inzichten opdoen over jezelf of je leven. Misschien krijg je daarbij te maken met zingevingsvragen. Je kunt tijdens een doordeweekse retraite een pastoraal gesprek met één van onze pastors boeken voor 75,- euro per uur. In een persoonlijk gesprek kun je van gedachten wisselen over jouw vragen.

Kies en boek hier jouw retraite >>

Ga terug >>